Lumio by SMART

Øv på å lage egne læringsopplegg i Lumio og bli kjent med verktøy og funksjoner i programvaren!

hatt.png
Gresskar.png

Logg inn eller opprett bruker til Lumio by SMART

Gå til LumioBySmart.no

Velg Innlogging for lærer hvis du allerede har en SMART-konto.

Velg Meld deg på gratis hvis du ikke har en SMART-bruker fra før.

Opprett fil

Opprett en ny fil til ditt læringsopplegg

Velg Legg til aktivitet.

Du får nå flere valg for hvordan første side i læringsopplegget ditt skal se ut. Vi kommer til å prøve alle funksjonene gjennom denne workshopen.

Start med å velge Ny side

Opprett fil

Tekst og bilde

Skriv og sett inn et bilde

Nye, tomme sider har alltid to tekstbokser. Disse kan du redigere ved å dobbeltklikke på dem.

Slett tekstboks ved å trykke på tekstboksen, den blå pilen og slett, eller trykk slett/delete på tastaturet.

Sett inn en ny tekstboks ved å trykke på øverst på verktøylinjen, og trykk på arket der du vil at tekstboksen skal plasseres.

Sett inn et bilde ved å trykke på mediaikonet øverst på verktøylinjen. Her kan du gjøre et internettsøk etter bilder. Dobbeltklikk eller dra bildet inn på arket.

Du kan også laste opp egne bilder fra datamaskinen.

Tekst og bilde

Sett inn en video fra YouTube

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg YouTube.

Søk etter filmen du ønsker å sette inn. Du kan også lime inn en YouTube-link i søkefeltet hvis du allerede har linken til filmen du vil sette inn.

Del budskapet

Opprett en side med "Del budskapet"

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg Del budskapet.

Lag en overskrift eller still et spørsmål som elevene skal svare på. Velg om svarene skal kategoriseres eller fordeles tilfeldig utover tavla.

Videre kan du velge bakgrunn. Dersom du velger egendefinert, kan du laste opp egne bilder eller gjøre et internettsøk.

Spillbaserte aktiviteter

Lag en spillbasert aktivitet

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg Spillbaserte aktiviteter.

Her får du en oversikt over alle spillbaserte aktiviteter. Trykk på det lille ikonet i hjørnet av hver aktivitet for å se en forhåndsvisning.

Velg en aktivitet og lag innhold.

Prøveverktøy

Lag en prøve med prøveverktøyet

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg Svar.

Her kan du stille ulike former for spørsmål til elevene dine. Elevenes bidrag lagres i undervisningsfilen din og kan lastes ned som Excel-fil.

Lydinnspillig

Lydinnspilling

Spill inn lyd til en av sidene dine

Velg en av sidene du har laget i oversikten til venstre.

Øverst i høyre hjørne ser ut et lydikon. Opptaket ditt kan vare i opptil 5 minutter. Start opptak og velg legg til når du er ferdig.

PPT, PDF og Notebook

Legg til sider fra filer du har lagret på datamaskinen

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg Importer ressurs.

Her får du valget mellom å importere en ressurs som er lagret lokalt (datamaskinen) eller mitt bibliotek (dine Lumio-filer).

Velg en fil og marker de sidene du ønsker å importere.

Geometriverktøy

Sett inn en side med geometriverktøyet "Desmos"

Velg det blå plusstegnet nederst til venstre for å sette inn en ny side. Her får du igjen opp valgene for hva siden skal inneholde. Velg Desmos.

Her kan du velge å sette inn ligninger i forkant av undervisningen, eller la arket stå urørt før undervisningen starter.

Se videoen for å lære mer om den integrerte programvaren Desmos.

Smartskole_banner logo.jpg