top of page

Få fullt pedagogisk utbytte av SMART med Smartskole+ 

Vi i Smartskole er her for å veilede deg gjennom interaktive klasseromsløsninger fra SMART. Vi forstår at tiden din er verdifull, og har derfor skreddersydd praksisnære nettkurs som ikke bare er fleksible, men også fylt med inspirasjon til kreativ og variert bruk.

Skap inspirerende og interaktive læringsopplevelser

Enten du er nybegynner eller ønsker å heve dine ferdigheter og bli en SMART superbruker, har vi et nivå tilpasset deg. Trinnene er bygd opp med tekst og video og relevante praktiske oppgaver der du forløpende kan teste egne ferdigheter i bruk av løsningene.

Sammen tar vi skrittet videre mot en fremtid hvor teknologi og pedagogikk spiller sammen for å skape inspirerende og interaktive læringsopplevelser. Er du klar for å utvide din interaktive undervisningskompetanse?

Smartskoles læreplan

 • Logg inn på SMART Board
  Trykk på profilsymbolet oppe i venstre hjørne på SMART-skjermen. Trykk på «Logg inn» og velg Google som tjenesteleverandør. Hva får du tilgang på: Når du har logget inn på skjermen får du tilgang på følgende: Under «Filer» finner du alle dine Lumio-filer Personalisering av skjerm > Velg eget bakgrunnsbilde > Lagre nettsider som favoritter blant apper eller på hjemskjermen > Velg å lagre innloggingsinformasjon til nettbaserte ressurser som åpnes i nettleseren for raskere tilgang Innloggingsinformasjonen er knyttet til din konto på den skjermen du har lagret passordet på. SMART sine produkter er GDPR-kompatible på alle områder.
 • Knytt sammen Google Disk og Lumio
  Når Lumio og Google Disk er koblet sammen, vil alle dine Lumio-filer tilgjengeliggjøres i Google Disk. Lumio-filene du ser i Google Disk, er lenker til dine læringsopplegg. Selve datafilen er lagret i Lumio og opptar ikke lagringsplass på din Google Disk. Hvordan: Åpne Google Disk i nettleser. Trykk på «Ny» Velg «Flere» Velg «Koble til flere apper» Søk etter «Lumio»
 • Legg til Google Disk blant dine filer på SMART Board
  Logg inn på skjermen før du gjør følgende innstilling: Åpne innstillinger på SMART board Velg «Filbibliotek» Velg å legge til Google Disk blant dine filer
 • Hent dokumenter og presentasjoner fra Google Disk
  Når du åpner Google Disk på en SMART-skjerm, kan du laste ned filtypene PDF, Google Slides, PowerPoint, Notebook, Google Docs og Google Sheets og åpne dem i den digitale tavlen. Hvordan: Trykk på «Filer» på skjermens hjemområde Velg «Google Disk» i nedtrekksmenyen Finn filen du vil åpne Trykk på «Fil» og velg å laste ned som PDF Nå ligger filen blant dine private filer på tavlen. Trykk på «Filer» på skjermens hjemområde. Velg «Nedlastninger» i nedtrekksmenyen. Hva får du tilgang på: Når du laster ned filer og åpner dem i den digitale tavlen, kan du bruke øvrig funksjonalitet i tavlen over dokumentet du har lastet inn. Dersom dokumentet består av flere sider, vil disse legges inn som flere sider i den digitale tavlen. Alle notater lagres og elevene kan inviteres til å se innholdet og bidra med tekst, tegning og bilder fra egne enheter.
 • Logg inn på aktuelle tjenester
  Når du logger på en SMART-skjerm, får du tilgang til ditt private område. All aktivitet i nettleseren knyttes til din konto. Du kan logge på ulike undervisningsrealterte tjenester og velge «Lagre passord» for raskere tilgang. Hvordan: Åpne aktuell tjeneste i nettleseren. Fyll inn innloggingsinformasjon, og velg «Lagre» når du får spørsmålet om å lagre passord. Hva får du tilgang på: Med lagring av passord, får du raskere tilgang til ofte brukte læringsressurser. Innloggingsinformasjonen er knyttet til din innlogging på SMART-skjermen. Det vil si at den lagrede innloggingsinformasjonen ikke er tilgjengelig når du logger av skjermen.
 • Koble til Chromebook for overføring av bilde og touchfunksjonalitet
  Du kan koble til Chromebook via kabel for å overføre bilde og touchfunksjonalitet. Hvordan: Koble til Chromebook med USB-C. På skjermens hjemområde kan du velge «Inndata» for å se en oversikt over alle tilkoblede enheter. Hva får du tilgang på: Når Chromebook er tilkoblet med overføring av bilde og touchfunksjonalitet, kan du manøvrere på Chromebook direkte fra skjermen. Dersom du åpner appen «Google Canvas», kan du skrive med pennene, viske med håndflaten og flytte/zoome arket med fingrene.
 • Del skjerm med SMART Mirror
  Du kan dele innhold fra alle enheter gjennom SMART Mirror. Hvordan: Fra SMART-skjermens hjemområde, velger du «Skjermdeling» Chromebook: Gå til Smartmirror.link i nettleseren. Fyll inn navn og aktuell økt-ID. Windows/Mac: Gå til Smartmirror.link i nettleseren. Fyll inn navn og aktuell økt-ID. Andorid-telefon: Åpne appen SMART Mirror på telefonen. Fyll inn navn og aktuell økt-ID. iOS (Apple): Åpne appen SMART Mirror på iPhone/iPad. Fyll inn navn og aktuell økt-ID. Velg «SMART Mirror i listen» for å starte deling. Hva får du tilgang på: Nå kan du se innholdet som vises på opptil 4 enheter samtidig på skjermen.
 • Skriv med SMART Ink over innholdet du viser på skjermen
  Pennene til SMART kan brukes til å skrive over alt innholdet som vises på skjermen. Hvordan: Plukk opp pennen og begynn å skrive. Dersom du skriver i et annet program enn den digitale tavlen, legges det automatisk et filter over skjermen når du begynner å skrive. Notatene dere lager, kan lagres i den digitale tavlen. Trykk på den grønne X-knappen øverst i høyre hjørne og velg «Lagre». Hva får du tilgang på: Med pennene kan du lage notater over det som vises på skjermen. Lagrede notater ligger tilgjengelig under «Filer». Velg «Nedlastninger» i nedtrekksmenyen. Eksempel på bruk av pennene: Nettsider som er åpne i skjermens nettleser Åpne dokumenter fra Google Disk og bruk pennene til å fylle ut oppgaveark Innholdet som speiles fra eksterne enheter Slå på muligheten for å skrive i alle apper: Åpne innstillinger på SMART Board Velg «Merknad» Kryss av på alle apper du ønsker å kunne bruke SMART Ink i
 • Koble på elevenes egne enheter via HelloSmart.com
  Elevene kan koble seg på undervisningen som foregår i den digitale tavlen med sine egne enheter. Hvordan: Åpne den digitale tavlen. Trykk på symbolet av to elever oppe til høyre på skjermen Nå vises lenken elevene skal åpne, HelloSmart.com, på skjermen sammen med din klassekode. De kan også skanne QR-koden. Trykk på «Start undervisningsøkt» Hva får du tilgang på: Elevene kan se alt som foregår i den digitale tavlen på egne enheter Du kan dele ut sidene dere jobber på som individuelle eller samarbeidende oppgaver. All interaktivitet i den digitale tavlen, tilgjengeliggjøres for elevene. Elevene kan også bidra med tekst, tegning og bilder. Samle elevenes innspill gjennom «Del budskapet». «Del budskapet» settes inn som en ny side i den digitale tavlen. Elevene kan lytte til tekst som er skrevet med tekstpenn i tavlen eller tekst som er lagt inn gjennom Lumio. Dersom du har lagt inn spillbaserte aktiviteter gjennom Lumio, kan elevene spille spillene i eget tempo på sine enheter
 • Åpne filer fra Google Disk i Lumio
  Når du har koblet sammen din Google- og SMART-bruker, vil du se et Google-ikon når du åpner Lumio. Ikonet er merket med «Besøk Google Drive». Trykk på Google-ikonet for å åpne din Google Disk Finn filen du vil åpne > Lumio-filer åpnes automatisk i Lumio > Filtypene PDF, Google Slides, PowerPoint, Notebook, Google Docs og Google Sheets kan åpnes direkte i Lumio ved å høyreklikke på filen og velge «Åpne i Lumio» Lenken til Lumio-filen opprettes i samme mappe som dokumentet importert fra.
 • Slå på skjermtastatur på Chromebook
  Slå på skjermtastatus på Chromebook Hvordan: Åpne innstillinger på Chromebook Velg «Tilgjengelighet» Slå på «Skjermtastatur» Knappen for skjermtastatur ligger tilgjengelig på startmenyen

Personlig kursbevis

På Smartskole+ har du tilgang på flere kurs. Motta personlige kursbevis etter hvert som du fullfører kursene.

bottom of page